MATEMATİK BÖLÜMÜ

Matematik Bölümü

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi/ Matematik Bölümü

Dr. Öğr. Üyesi Nimet ÇOŞKUN'dan "Engelsiz Matematik" Başlıklı Seminer (21.03.2023)

21 Mart 2023 tarihinde “ENGELSİZ MATEMATİK” başlığı altında Kamil Özdağ Fen Fakültesi Engelli Öğrenci Koordinatörü ve Akademik Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Nimet ÇOŞKUN tarafından bir seminer verilmiştir.

Seminerde “Bazı yetersizlik türleri ve istatistiksel bilgiler, görme yetersizliğine sahip ünlü matematikçiler (Leonard Euler, Nicholas Saunderson, Bernard Morin), hayatları ve matematiğe katkıları ve engelsiz matematik eğitimi” başlıkları altında bilgiler verilmiştir.  “21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü” ile ilgili konuşmaların ardından Eğitim Fakültesi, Özel Eğitim Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Neslihan ÜNLÜOL ÜNAL Hocamız özel eğitim ve matematik ilişkisi ile ilgili öğrencilerimize bilgi verip önerilerde bulunmuştur. Ayrıca aynı bölümden Dr. Öğr. Üyesi Çiğdem UYSAL Hocamız sunum boyunca eş zamanlı olarak işaret dili çevirisi ile seminere katkı vermiştir.

Dr. Öğr. Üyesi Neslihan ÜNLÜOL ÜNAL'a, Dr. Öğr. Üyesi Çiğdem UYSAL'a , etkinliğe katılan tüm öğrencilerimize ve sunumu yapan Dr. Öğr. Üyesi Nimet ÇOŞKUN’a teşekkür ederiz.